Leier seg inn i Galleri Trafo

Aktuelt
Utstillinger
Kunstnere
Kontakt
Presse

Hanne-May Scheen
Before, during & after I, 100x120

Leier seg inn i Galleri Trafo

Galleri Semmingsen har leid seg inn i andre etasje av Galleri Trafo. Hanne-May Scheen åpner den første utstillingen.
– Jeg ville ha en forandring fra Frogner, hvor utstillingsprogrammet var for tett. Å komme til Galleri Trafo er en forbedring fra lokalene på Frogner, sier gallerist Astrid Hilde Semmingsen fra Nesbru.
Før hadde hun galleriet på Frogner i Oslo. Nå har hun leid seg inn i de tidligere lokalene til Galleri At As i andre etasje av Galleri Trafo.
Den første utstillingen «Before During and After» åpner i dag med Oslo-kunstneren Hanna-May Scheen.
– Lokalene er flotte og åpne, hvor det er høyt under taket, sier hun.

Satser på tre år
Etter at Galleri At As ved Sigmund S. Bakken gikk konkurs i fjor høst, har lokalene blitt adskilt slik at Magne Furuholmen har sitt atelier vegg-i-vegg med utleielokalene. I første omgang vil Semmingsen ha fire utstillinger i Galleri Trafo i 2011. Etter Scheens utstilling kommer Helle Kaarem 28. mai. Semmingsen planlegger å leie seg inn i Galleri Trafo i tre år. Hun har 20 kunstnere i stallen.
– Jeg kommer med mine kunstnere som jeg har jobbet med i ti år og som jeg har stor tro på, sier Semmingsen.

Naturen og Tom Waits
Scheen maler landskapsinspirerte motiver i flere lag på mdf-plater. Utstillingens tittel henspiller på at hun veksler mellom lagene i maleprosessen.
– Siden mdf-plater er så harde og robuste, kan jeg gå tilbake til et lag jeg malte tidligere. Da kan jeg nøle mer, forklarer hun.
Inspirasjonen henter Scheen fra turer i skogen med bikkja og tekstene til Tom Waits. Bildenes titler er fra Waits-sanger.
– Tom Waits har det i musikken som jeg vil få til med bildene. Han har råheten samtidig som han skriver vakre historier, sier Scheen.

Martin Wright
martin.wright@budstikka.no

 
 
Galleri Semmingsen - Mob: 905 94 117 - E-post: ah@gallerisemmingsen.no