Galleri Nevlunghavn

Aktuelt
Utstillinger
Kunstnere
Kontakt
Presse

Den gamle rekefabrikken i Nevlunghavn tjener for tiden som kunstgalleri.


Kunst og kultur. Posted by Bente Leikvold Sat, August 02, 2008 20:47:22
Galleri Nevlunghavn med dristig satsning i sommer.


Reportasje Peter Lindholm

Astrid Hilde Semmingsen satser på høyprofilerte kunstnere i Nevlunghavns gamle rekefabikk i sommer. Hun har tatt inn en imponerende rekke navn til Galleri Nevlunghavn som er behørig presentert i media, innkjøpt til landets største bedrifter og ikke minst: Innkjøpt til Nasjonalmuseet og Kunstindustrimuseet. Hvorfor denne satsning i et lite galleri i et lite fiskevær i Norges utkant? "Driver man galleri er man i en konstant opplæringsprosess," sier Astrid til www.igrevskapene.no under en prøveåpning st.Hans- lørdagen "Det er en ballansegang mellom by og land og vår ideologi går ut på at god kunst og håndtverk skal sees av alle; dessuten er jo dette "fiskeværet" så vakkert at vi som kunstnere og gallerister har noe "å spille opp til".
Galleriet åpner offisiellt første Juli 2008.

Astrid Hilde Semmingsen ønsker velkommen i Galleri Nevlunghavn St.Hanslørdagen. I bakgrunnen Kathrine Tollefsen. Porselensskulpturen til høyre for døren er kreert av Pål Undall.

Linda Lothe's gedigne porselenskrukker mot pittoresque maritimt miljø i Nevlunghavn. Linda er kjøpt inn til Norsk Kunstindustrimuseum.


Publisert 24.06.2008 kl 12:33 Oppdatert 24.06.2008 kl 12:33
Sommerlig kunst i Havna

Av Lone Lohne

På Galleri Nevlunghavn, tidligere Rekefabrikken, frister gallerist Astrid Hilde Semmingsen med sommerlige kunstverk for enhver kunstglad hytteturist.


Foto Lone Lohne
Sammen om sommerstemning: Er ikke dette et fint miljø, spør gallerist Astrid Hilde Semmingsen idet hun setter seg ned på stolen. Ved siden av henne står kunstnerne Trine Lindheim og Øysten Kristiansen. Utstillingen på Galleri Nevlunghavn varer fra 1. juli-17. august.


De traff det rette tidspunktet. Sola står på fullt, det yrer av liv og sommeren har kommet til Nevlunghavn og gamle Rekefabrikken. Det er det rette tidspunktet for en galleriåpning.

- Dette er ment å være en sommerutstilling. Derfor er kunsten tilpasset hyttelivet her ute med sine mange sommerelementer, forteller gallerist Astrid Hilde Semmingsen. Hun driver til daglig Galleri Semmingsen i Oslo, men stenger det av i sommer for å glede Nevlunghavn med kunst. Utstillingen består av femten forskjellige kunstnere som gjennom forskjellige uttrykksformer formidler et sommerlig budskap.

- I fjor hadde jeg min først utstilling her og den var preget av familiære og menneskelige forhold. Denne gangen har utstillingen en helt annen profil, den er frodig og saftig og helt klart noe alle kan like, sier hun lokkende.

Galleri Nevlunghavn byr på forskjellige sommermiljøer og utstillingen er mangfoldig med tanke på de ulike uttrykksformene kunstnerne har tatt i bruk. På bordene finner vi porselen, keramikk og glass, mens veggene prydes av skulpturer, grafikk, fotografier og malerier. Utstillingen tilbyr dessuten gaveartikler som broderte brødposer og putevar.

En av kunstnerne, Trine Lindheim, viser fram et kunstverk laget med MDF-plate. - Jeg skjærer og riper spor i platen før jeg maler, forteller hun. - Det blir på en måte litt grafisk, kommer det fra Semmingsen som står og beundrer verket.

- Stedet og huset er svært viktig under en utstilling, og dette må jo være det perfekte sted for en utstilling, sier Semmingsen fornøyd.

- Slike småsteder som dette er jo bortskjemt med utstillinger, men denne skiller seg ut ved et høyt nivå med etablerte kunstnere. Noen vil kanskje påstå den ikke er folkelig nok, men hva er vel mer folkelig enn sommerbilder, broderte brødposer og pyntegjenstander til sommerhytta, undrer hun.

Når Semmingsen selv ikke er i Nevlunghavn er det Cecilie Kvello som har ansvar for utstillingen som holder åpent hver dag.

Galleri Semmingsen - Mob: 905 94 117 - E-post: ah@gallerisemmingsen.no